Halmai László György természetgyógyász és masszázsterapeuta

Természetgyógyász a Velencei-tó mellett

Frissítő masszázs

Célja a test frissítése, az általános közérzet javítása, stressz csökkentés, a keringés felfrissítése, betegségek megelőzése és gyógyítása. Mindemellett jótékony hatással van az idegrendszerre. Oldja az izomfeszüléseket, javíthatja a vérnyomást és a keringést, ellensúlyozza a testben jelen lévő stresszes, feszült állapotot.

Gyógyító masszázs

Számos betegség, kórkép gyógyításában van nagy szerepe a masszázsoknak. Ezek közvetlen és közvetett pozitív hatással is bírnak, fokozzák a szövetekben a nyirok- és vénás visszaáramlást, ezáltal felgyorsítva a salakanyagok kiürülését a szervezetből. Javul a szövetek, izmok vérellátása a problémás, nem teljesen megfelelően működő testrészekben. Az egész szervezetre jótékony hatással van, rendszeres kezelés esetén megszűnhetnek krónikus ízületi és belgyógyászati problémák.

Kínai akupresszúrás masszázs

A test energetikai rendszerén (meridiánjain) keresztül hatunk annak működésére. A kínai masszázs eredményesen alkalmazható mozgás- és belső szervi betegségek kezelésére, krónikus fáradtság és álmatlanság enyhítésére, de legalább ilyen fontos szerepe van a megelőzésben is.

Autentikus thai masszázs (Wat Po)

A Wat Po Bangkok egyik legnagyobb buddhista kolostora. Itt évszázadok óta működik az orvoslás, természetgyógyászat és a Wat Po masszázsiskola is, mely a thai gyógyászat egyik pillére. A kezelések ruhában történnek, szigorú energetikai elvek szem előtt tartásával. A thai masszázs eredményesen alkalmazható mozgás- és belső szervi betegségek kezelésére, krónikus fáradtság és álmatlanság enyhítésére, de legalább ilyen fontos szerepe van a megelőzésben is.

Cellulit masszázs

Minden olyan személy részére ajánlott, aki szeretné a narancsbőrt elkerülni, vagy a már meglévőt csökkenteni. Emellett testsúlycsökkentés kiegészítő kezeléseként is nagyon hatékony.

Hátmasszázs

Fő célja a hát izomzatának fellazítása, a gerincre nehezedő nyomás csökkentése. Hatékony bármely gerinc melletti fájdalom csökkentésében, megszűntetésében és stressz okozta izomfeszülések oldásában.

Thai csontkovácsolás

A thai csontkovácsolás a csontkovácsolási stílusok közül a leglágyabb. Nem célja az ízületek erőszakos „kiropogtatása”, hanem azok határozott, de finom nyújtása. Speciális mozdulatai nagy hatékonysággal szűntetik meg az ízületi blokkokat, így gyógyító, karbantartó hatása rendkívül kiemelkedő. A thai csontkovácsolást önállóan soha nem végzem; vagy teljes thai masszázzsal, vagy hátmasszázst kiegészítve alkalmazom.

Talpi reflexzóna masszázs

A talp és a láb „felélesztése”, azaz helyi kezelése mellett hatást gyakorolhatunk a test legtávolabbi pontjaira is. Számos kórkép és betegség esetén kiegészítő kezelésként –a szervezet öngyógyító mechanizmusának felélesztésével– ajánlott alkalmazása.

Nyirok masszázs (nyirokdrenázs)

Végtagok nyirok elfolyási zavarai esetén ez a speciális masszázs óriási segítséget nyújthat. A nyirokmasszázs közben alkalmazott gyengéd, nyomó-simító, ritmikus mozdulatok gyorsítják a nyirok elfolyását, ezzel megszüntetve a nyirokpangást. Ennek következtében a felhalmozódott salakanyagok és anyagcsere termékek hamarabb kiürülnek, így a sejtek és szövetek gyorsabban regenerálódnak. Hatására aktivizálódik az immunrendszer, javul a test vérellátása, valamint a sejtek anyagcseréje, tápanyag- és oxigénellátása. A nyirokmasszázs segítségével testünk kellemesen ellazul, idegrendszerünk megnyugszik. A végtagi duzzanatok csökkennek vagy megszűnnek.

 

Lélekmasszázs (Holistic Pulsing)


Ausztrál bennszülöttektől eredő módszer, a testben áramló energiák blokádjainak feloldására, a szervezet természetes védekező- és öngyógyító erejének aktivizálására összpontosít.

Célja az energetikai egyensúly elérése. A ringató és vibráló mozgáson keresztül az egész test gyengéd rezgésbe jön, ami a fejtetőtől a lábujjakig hat. Néhány pillanat múlva a kezelt kellemes, mély ellazulást él át. A ritmussal - ami hasonló a szívveréshez - a sejtemlékezet aktiválódik, így a sejtek visszatalálnak saját ősi rendeltetésükhöz.
A lélekmasszázs az egész lényünkre hat, a teljes egységet, testet- lelket- szellemet stimulálja, beindul a gyógyulási folyamat a fizikai testben, kialakul a hármas egység közötti egyensúly.

A Holistic Pulsing kezelés azoknak ajánlott, akik túlterheltek, erős stressznek vannak kitéve, testi-lelki egyensúlytalanságtól szenvednek, nem lokalizálható, pszichoszomatikus eredetű panaszaik vannak, vagy egyszerűen nem tudják, miért érzik rosszul magukat.

Jó eredménnyel alkalmazható a félelmek oldásában, a Pánikbetegség, a Depresszió gyógyításában, mint kisegítő terápia. Terhes kismamák számára is alkalmazható.
A kezelés kényelmes ruhában történik, ez is elősegíti a kezelt személy kellemes ellazulását.

Kinesio tape terápia

 

A kezelés célja az, hogy lehetővé tegye az ízületek és izmok fiziológiás mozgásait.

A kezelés az alábbi esetekben használható:

¨ Izom és izületi fájdalmak

¨ Gerincproblémák

¨ Fájdalmas menstruáció

¨ Nyirokelfolyási zavarok

¨ Izomfunkció gyengesége

¨ Fájdalomcsillapítás

Műtéti sebek gyógyulásának gyorsítása

Masszázsok